Pondělí, 20 května, 2024

Cestování v ČR

Cestování v České republice s dětmi poskytuje mnoho možností pro rodinná dobrodružství a objevování krás naší země. Česká republika je bohatá na historická města, malebné přírodní scenérie a zajímavé kulturní památky, které mohou být pro děti fascinujícími destinacemi.

Navštívení Prahy, Českého Krumlova nebo Kutné Hory může být pro děti zajímavým způsobem, jak se seznámit s bohatou historií a architekturou naší země. Procházky po památkových rezervacích, jako je Hradčany nebo Staroměstské náměstí, mohou dětem přinést pocit, že se ocitly v pohádkovém světě.

Česká republika je také obklopena nádhernou přírodou, jako jsou Krkonoše, České Švýcarsko nebo Lipno, kde můžete podnikat různé outdoorové aktivity, jako je turistika, cyklistika, plavání nebo lyžování v zimních měsících. Návštěva zábavních parků, zoologických zahrad a botanických zahrad může být pro děti skvělým způsobem, jak strávit aktivní den venku.

Při plánování rodinné dovolené v České republice je důležité zohlednit zájmy dětí a zvolit aktivity a atrakce, které budou pro ně vhodné a zábavné. Vybírejte ubytování a stravování, které bude přizpůsobeno potřebám dětí, a mějte na paměti také praktické aspekty, jako jsou přeprava a bezpečnost.

Cestování v České republice s dětmi může být skvělou příležitostí k vytváření společných vzpomínek, objevování krás naší země a posilování rodinných vazeb. S dobře naplánovaným programem a otevřeným srdcem pro nové zážitky může být tato cesta pro celou rodinu nezapomenutelným dobrodružstvím.

Zlín

Kam na výlet s dětmi ve Zlínském kraji





Ve Zlínském kraji existuje mnoho skvělých míst, která jsou vhodná pro výlety s dětmi. Zde je několik tipů:

  1. Zlínský ZOO: Zlínská zoo nabízí širokou škálu zvířat v krásném prostředí. Děti zde mohou vidět a naučit se o různých druzích zvířat z celého světa.
  2. Zlín – Baťův institut: Navštivte expozici o historii a dědictví Tomáše Bati, zakladatele slavné baťovské obuvi. Děti se mohou dozvědět o tom, jak Baťa změnil průmysl i životní styl lidí.
  3. ZOO Lešná: I když
Read More
Ústí nad Labem

Kam na výlet s dětmi v Ústeckém kraji





V Ústeckém kraji v České republice existuje několik zajímavých míst, která jsou vhodná pro výlety s dětmi. Zde jsou některé tipy:

  1. Zámek Jezeří: Tento krásný zámek nabízí prohlídky interiéru, ale také rozsáhlé zámecké zahrady, kde se děti mohou vyřádit na hřištích nebo si zahrát na venkovních sportovních hřištích.
  2. DinoPark Liberec: I když se nachází v Libereckém kraji, není to daleko od Ústeckého kraje. Tento park nabízí realistické modely dinosaurů, interaktivní expozice a hřiště pro děti.
  3. Zoo Ústí
Read More
Praha a Střední Čechy

Kam na výlet s dětmi ve Středních Čechách a Praze





Ve Středních Čechách a Praze je mnoho zajímavých míst, která nabízejí skvělé zážitky pro celou rodinu. Zde je několik tipů na výlety s dětmi:

1. ZOO Praha: ZOO Praha je jedním z největších a nejkrásnějších zoologických zahrad v Evropě. Nabízí rozmanité expozice zvířat z celého světa a pro děti je tu také dětské hřiště a různé atrakce.

2. Pražský hrad a okolí: Prozkoumejte historické památky na Pražském hradě, jako je katedrála sv. Víta, Starý královský palác nebo

Read More
Plzeň

Kam na výlet s dětmi v Plzeňském kraji





Plzeňský kraj nabízí mnoho skvělých míst pro výlety s dětmi. Zde je několik tipů, kam se vydat:

  1. Plzeňské ZOO: Plzeňská zoologická zahrada je skvělým místem pro rodinný výlet. Děti se zde mohou podívat na různá zvířata z celého světa a naučit se o jejich životě.
  2. Techmania Science Center: Techmania je interaktivní muzeum vědy, kde se děti mohou zapojit do různých experimentů a aktivit, které je naučí o světě kolem nich.
  3. Hrad Rabí: Rabí je malebný hrad ležící
Read More
Pardubice

Kam na výlet s dětmi v Pardubickém kraji

Pardubický kraj nabízí mnoho zajímavých míst, která jsou ideální pro výlety s dětmi. Zde je několik tipů:

1. Hrad a zámek Pardubice: Navštivte hrad a zámek Pardubice, kde se děti mohou projít krásnými zahradami a prozkoumat historické interiéry. Organizují se zde také různé akce pro děti, jako jsou rytířské turnaje nebo divadelní představení.

2. Kunětická hora: Výlet na Kunětickou horu je skvělý zážitek pro celou rodinu. Děti si zde mohou vychutnat procházku po přírodě a objevovat zříceniny hradu na vrcholu kopce. V

Read More
Ostrava

Kam na výlet s dětmi v Moravskoslezském kraji

Moravskoslezský kraj nabízí mnoho zajímavých destinací pro výlety s dětmi. Zde je několik tipů:

1. Landek Park: Landek Park v Ostravě je bývalý uhelný důl, který byl přeměněn na naučný a zábavný park. Děti se zde mohou dozvědět o historii dolování a prozkoumat podzemní chodby.

2. Ostravská ZOO: Ostravská ZOO je domovem mnoha druhů zvířat z celého světa. Děti si zde mohou prohlédnout exotické zvířata a naučit se o jejich životním prostředí.

3. Těšínské Slezsko: Těšínské Slezsko nabízí mnoho historických památek a

Read More
Olomouc

Kam na výlet s dětmi v Olomouckém kraji

Olomoucký kraj nabízí mnoho zajímavých míst, která jsou ideální pro výlety s dětmi. Zde je několik tipů, kam se můžete vydat:

1. Svatý Kopeček: Navštivte poutní místo Svatý Kopeček s bazilikou Navštívení Panny Marie. Děti se mohou projít krásnými zahradami, obdivovat výhledy na okolní krajinu a prozkoumat okolní lesy.



2. ZOO Olomouc: ZOO Olomouc je domovem mnoha druhů zvířat z celého světa. Děti si zde mohou prohlédnout tygry, lvy, opice, slony a další exotická zvířata. Kromě toho

Read More
Liberec

Kam na výlet s dětmi v Libereckém kraji

Liberecký kraj je bohatý na přírodní krásy a atraktivní destinace pro rodinné výlety. Zde je několik zajímavých míst, která stojí za návštěvu s dětmi:

1. Zoologická zahrada Liberec: Zoologická zahrada Liberec je jednou z největších a nejstarších zoologických zahrad v České republice. Nabízí širokou škálu zvířat z celého světa, včetně ohrožených druhů, a je rozdělena do různých tematických okruhů. Pro děti je zde mnoho interaktivních expozic a možností k prozkoumání.



2. Babylon Liberec: Babylon Liberec je rozsáhlý

Read More
Jihlava

Kam na výlet s dětmi na Vysočině

Vysočina je region plný malebné krajiny, historických památek a přírodních krás, který nabízí mnoho možností pro výlety s dětmi. Zde je několik tipů na zajímavá místa, která stojí za návštěvu:

Zámek a ZOO Jihlava: Zámek Jihlava nabízí nejen prohlídku historických interiérů, ale také přilehlou zoologickou zahradu. Děti se zde mohou seznámit s exotickými zvířaty a strávit příjemné odpoledne v prostředí plném zábavy a dobrodružství.



Aquapark Žďár nad Sázavou: Pro letní osvěžení je ideálním místem Aquapark Žďár nad

Read More
Hradec Králové

Kam na výlet s dětmi v Královehradeckém kraji

Královéhradecký kraj je bohatý na zajímavá místa, která nabízejí skvělé možnosti pro výlety s dětmi. Jedním z nejznámějších a oblíbených cílů je město Hradec Králové, které je centrem kraje. Pro rodiny s dětmi zde nabízí řadu atrakcí, jako je například ZOO Hradeckého kraje, kde si děti mohou prohlédnout různé druhy zvířat a strávit příjemný den venku.

Dalším zajímavým místem je město Jičín, které je známé svou malebnou historickou architekturou. Pro děti je zde atraktivní návštěva Zámku a muzea Jičína, kde se mohou

Read More
České Budějovice

Kam na výlet s dětmi v Jihočeském kraji

V Jihočeském kraji najdeme mnoho skvělých destinací pro výlety s dětmi, které spojují zábavu, poznání a přírodní krásy. Jedním z nejoblíbenějších míst je Český Krumlov, malebné město s úchvatným historickým centrem, které je zapsáno na seznamu UNESCO. Zde mohou děti prozkoumávat úzké uličky, nádherné náměstí a impozantní Český Krumlovský zámek, který nabízí i speciální prohlídky pro mladé návštěvníky.

Další zajímavou destinací je Holašovice, historická vesnice s unikátní lidovou architekturou, která je rovněž zapsána na seznamu UNESCO. Procházka po malebných uličkách a návštěva

Read More
Brno

Kam vyrazit s dětmi na výlet v Brněnském kraji

Cestování s dětmi v Brněnském kraji může být skvělý způsob, jak strávit rodinný čas a objevovat zajímavá místa. Brněnský kraj nabízí mnoho atraktivních aktivit pro děti všech věkových kategorií. Jednou z možností je navštívit různá muzea a interaktivní výstavy, které jsou zaměřené přímo na mladé návštěvníky. Například VIDA! Science Centrum v Brně je skvělým místem pro děti, kde se mohou dozvědět mnoho zajímavých věcí z oblasti vědy a techniky.

Číst více
Read More