Pondělí, 20 května, 2024

Zdraví

Zdravý životní styl u dětí je nezbytný pro jejich optimální fyzický, emoční a sociální vývoj. Klíčovou součástí je vyvážená strava, která zahrnuje širokou škálu potravin obsahujících nezbytné živiny. Dětem by mělo být zajištěno pravidelné a vyvážené stravování, aby měly dostatek energie pro své každodenní aktivity a správný vývoj svého těla.

Důležitým prvkem zdravého životního stylu u dětí je také pravidelná fyzická aktivita. Děti by měly být motivovány k pohybu a sportu, který pomáhá posilovat svaly, zlepšuje kardiovaskulární kondici a podporuje celkové fyzické zdraví. To může zahrnovat venkovní aktivity, jako je běhání, jízda na kole, plavání, ale také vnitřní aktivity, jako je taneční nebo jóga.

Zdravý životní styl u dětí také zahrnuje dostatečný odpočinek a spánek. Děti potřebují pravidelný spánek pro obnovu energie, správný růst a vývoj mozku. Rodiče by měli zajistit, aby děti měly každou noc dostatek spánku podle jejich věku a potřeb.

Kromě toho je důležité podporovat dětské emoční a sociální zdraví. To zahrnuje podporu jejich emocionálního projevu, učení se emoční regulaci a podporu pozitivních mezilidských vztahů. Komunikace s dětmi, vytváření bezpečného a podporujícího prostředí a poskytování lásky a podpory jsou klíčové pro jejich celkový emoční rozvoj.

Celkově je zdravý životní styl pro děti základním prvkem pro jejich celkové zdraví a štěstí. Rodiče a opatrovníci mají v této oblasti klíčovou roli, protože mohou dětem poskytnout správné základy a dovednosti pro zdravý životní styl, které jim poslouží po celý jejich život.

Zdraví

Metoda TRE®: Klíč k odstranění stresu a traumat z těla

Metoda TRE - Hlavni

Potřebujete zklidnit svou mysl a uvolnit napětí nahromaděné ve vašem těle? Metoda známá jako TRE (Trauma Release Exercise) může být odpovědí. Pomáhá uvolnit napětí, což může vést ke snížení stresu, zlepšení kvality spánku a dokonce i zmírnění příznaků ADHD.

Pokud chcete objevit více o této účinné technice, koukněte na krátké informační video, které vám přiblíží principy TRE.

V čem metoda TRE spočívá?

Metoda TRE je založena na přirozeném třesu svalů, který pomáhá uvolnit tělo i psychiku. Tato technika byla vyvinuta doktorem

Read More
O dětechZdraví

Co je laryngitida u dětí a jak ji léčit

Hračky a potřeby pro děti i rodiče na Mivemi.cz



Laryngitida je zánět hrtanu, který často postihuje děti. Je to stav, který může být důsledkem virové nebo bakteriální infekce. Příznaky laryngitidy u dětí zahrnují chrapot, suchý štěkavý kašel, ztrátu hlasu a při vážnějších případech může docházet k potížím s dýcháním, zvláště při námaze.

Nejčastější příčinou laryngitidy u dětí jsou respirační viry, jako je například virus parainfluenzy. Bakteriální infekce může také způsobit laryngitidu, ale je to méně časté. Reakce na alergeny může také způsobit podráždění hrtanu a vyvolat

Read More